Skład

Flavon max zawiera barwniki roślinne. Najważniejsze z nich to polifenole, flawonoidy, antocyjany, proantocyjanidy i karotenoidy. Te naturalne substancje o silnie przeciwutleniających właściwościach są coraz częściej przedmiotem badań współczesnej medycyny. Wiele badań naukowych potwierdza, że w procesie zdrowego żywienia odgrywają one niezwykle ważną rolę.

Wyjątkowość Flavon max polega na specjalnej technologii, która pozwala, aby produkt zawierał składniki nie w formie ekstraktu.

Ten smakowity produkt jest łatwy w użyciu - raz lub dwa razy dziennie należy ssać porcję jednej łyżki, najlepiej przed posiłkiem.

Flavon max nie zawiera konserwantów.




Czarna jagoda.    Owoc czarnej jagody zawiera około 0.5% anthocianosidow (zespół bioflawonidowy w jagodach czarnych ), witaminy B1 i C, prowitaminę A, około 7% garbników, oraz kwasy roślinne. Anthocianosidy posiadają również wzmacniające działanie na naczynia krwionośne. Dodatkowo zawiera bardzo cenny kwas elagowy o silnych właściwościach przeciwnowotworowych




Ciemne winogrono.
    Flawonoidy znajdują się w pestkach, skórkach i szypułkach winogron. Winogrona zawierają łatwo przyswajalną glukozę i fruktozę, kwasy organiczne i przeciwutleniacze. Podwyższają poziom dobrego cholesterolu HDL hamują jednoczesnie utlenianie jego złego odpowiednika, którym jest LDL, zapobiegając wspominanej już miażdżycy. Jedzenie winogron szczególnie jesienią wzmacnia odporność organizmu na infekcje. Powinny go jeść dzieci, kobiety w ciąży, osoby pracujące fizycznie, sportowcy oraz osoby osłabione i wyczerpane. Nie sposób nie wspomnieć też o zawartości resveratrolu mającego silne właściwości przeciwzakrzepowe.
 Czarny Bez.      W medycynie ludowej czarny bez był ceniony „od zawsze”. Uważano, że zastępuje całą aptekę, pomagając aż w 99 chorobach. Kwiat bzu zawiera flawonoidy, garbniki, kwasy hydroksyfenylokarboksylowe i ich estry, steroidy i trójterpeny oraz wiele witamin. W owocach znajdziemy flawonoidy (rutyna), antocjany, garbniki, witaminy, cukry, kwasy organiczne i wspomniane już steroidy. 


 Burak ćwikłowy.       Czerwonofioletową barwe nadają mu betacyjany. Związki te pełnią ważną rolę w profilaktyce nowotworowej. Buraki mają niewielką ilość witaminy B1 i C. Zawierają około 10% cukru, do 2% białka i dużą ilość składników mineralnych, dzięki czemu są mocno zasadotwórcze. Działając odkwaszająco na organizm neutralizują kwasotwórcze działanie mięs i słodyczy
 



Żeń-szeń.     Zawiera liczne grupy związków naturalnych, wśród których na czołowym miejscu znajdują się saponiny i węglowodany (oligo- i polisacharydy). Obie grupy związków wykazują zbliżone działanie biologiczne i są odpowiedzialne za właściwości terapeutyczne surowca. Surowiec zawiera ponadto związki flawonoidowe, fenolokwasy, peptydoglikany (panaksany), związki acetylenowe i inne. Główne włąsciwościżeń-sznia to: Dodaje energii, skraca czas reakcji, poprawia umiejętność koncentracji i zapamiętywania, poprawia funkcjonowanie ukł. Immunologicznego, podnosi witalność w średnim i starszym wieku, zwiększa odporność na stres, obniża poziom glukozy we krwi (ważne przy wadliwej tolerancji cukru), pomaga w redukcji nadwagi, posiada właściwości antyoksydacyjne oraz wykazuje działanie przeciwnowotworowe.  

 Ten smakowity produkt jest łatwy w użyciu - raz lub dwa razy dziennie należy ssać porcję jednej łyżki, najlepiej przed posiłkiem.